IZLOŽBA Nove strane knjige 2013.

Izložbom Nove strane knjige koju je organizovalo Odeljenje nabavke Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković" predstavljen je deo od preko hiljadu i po stranih knjiga koje su tokom protekle godine uvrštene u fondove Univerzitetske biblioteke.

Ove knjige su nabavljene  uglavnom preko programa razmene sa stranim partnerskim institucijama širom sveta. Izuzetak je poklon Kancelarije italijanske regije Emilija Romanja za saradnju sa Srbijom, predstavljen kao specifična kolekcija posvećena ovoj oblasti.


Izložene su najnovije strane knjige iz svih naučnih oblasti: prirodnih, tehničkih, medicinskih, humanističkih i društvenih nauka, kao i svih grana umetnosti. U većini slučajeva reč je o naslovima  koji su objavljeni u prethodne dve-tri godine, tako da izložba predstavlja i aktuelnu panoramu najkredibilnijih svetskih izdavača naučnih publikacija.


Uprkos nepovoljnoj materijalnoj situaciji i činjenici da se popunjavanje osnovnog fonda i program razmene  odvijaju  zahvaljujući poklonima institucija i pojedinaca, možemo biti zadovoljni brojem i kvalitetom pristiglih stranih knjiga, u nadi da će tekuće 2014. godine taj broj biti uvećan.

 


10 - 02 - 2014