IZLOŽBA Materijali u brojevima - linije letenja

U Umetničkom centru Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković” 31. maja otvorena je izložba „MATERIJALI U BROJEVIMA – LINIJE LETENjA".

KURATOR IZLOŽBE : DRAGANA VASILjEVIĆ TOMIĆ


AUTORI IZLOŽBE: DRAGANA ĆIRIĆ, MILAN KATIĆA I RASTKO MAZIĆ


„Radi se o prostornoj instalaciji koja je čak vidljiva i u kategoriji proširenog medija arhitektonskog crteža, a njena osnovna odlika je da se time ispituje kapacitet izabrane arhitektonske situacije u kojoj je projektovani beskraj digitalnog sveta enterijerski kodiran. Ovakvo rastezanje razmere unutar arhitektonskog projektovanja dozvoljava promenljivost percepcije i individualnost tumačenja. Izazvane razlike prenose se u nesumljivi prostorni okvir instalacije, a pitanje lepote odvoja iz svere pomešanosti uticaja zadatog i prostornog i programskog konteksta. Strukturalnost instalacije prerasta u ključ za struktuiranje i prostora u kojem je projektovana, ili za koje je projektovana, a oslobođenost granica aktuelizuje se u pomešanosti oblika i njegovih po njoj palih senki. Time realna materijalnost biva isključena iz prvog plana analize, dok se otvaranjem percepcije po dubini prostora otvara i mogućnost za sintezu njegove realne disperzije.”


OMNIA IN NUMERO ET MENSURA
dr Vladimir Milenković, docent
Univerzitet u Beogradu - Arhitektonski fakultet
Arhitektonski fakultet u saradnji sa Univerzitetskom bibliotekom „Svetozar Marković”, sponzor izlozbe IKS.Izložba će otvorena do 15. juna.

02 - 06 - 2014