Izložba slika Vesne Petrić (dev. Antonić) „Imaginarni bestijarijum“

Pozivamo Vas u Umetnički centar Univerzitetske biblioteke na otvaranje izložbe slika Vesne Petrić (dev. Antonić) „Imaginarni bestijarijum“ Izložba će biti otvorena y sredu, 17. septembra u 20 časova.

Sadeveno na papiru – buket prirodnih likova i oblika imaginarnog bestijarijuma i listova retke rukopisne i rukom rađene knjige Vesne Petrić, sve više i intenzivnije njeni radovi nose punu realističku uviđajnost, osećanje retke iskrenosti sa ogromnim oslobađanjem apstraktne likovnosti i grafizma u pozadini, sa jednakim davanjem značaja vazdušastim belinama i kaligrafskim naznakama osetljivog rukopisa. U pojedinim ostvarenjima sluti se ciklički i programski ustrojeni niz i red motiva, kod „bogomoljki“, „čaplji“ egzotičnih riba,


dok se kod retkih sisara akcenat okreće i priklanja nekom drugačijem vidu  eksponiranja. Taj likovni svet Vesnin nije ograničen samo ilustrativnom disciplinom, već se u svojoj otvorenosti izdašno prikazuje kao samosvojno, originalno delo, koje pored skoro naučne i prirodnjačko-deskriptivne ubedljivosti, u čudesnom transparentnom koloritu, u spoju akrila, tuša i akvarel boja na papiru, zaokružuje izuzetnu stvaralačku energiju i trijumfuje u punoći svežine postupka,.

slikar i likovni kritičar Dušan Đokić


 Pogledajte intervju o izložbi na ovom link-u.

 
Vesna (dev. Antonić) Petrić, rođena je 1980. u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu primenjene umetnosti i dizajna u Beogradu 2005. godine, na smeru primenjene keramike, odsek unikatna keramika. Od 2007. aktivno se bavi likovnim radom. Od 2010. član je ULUM-a Svetionik iz Pančeva. Od 2014. član je ULUPUDS-a. Učesnik je više kolektivnih izložbi i likovnih kolonija. Do sada je realizovala dve samostalne izložbe.

16 - 09 - 2014