Dodeljene godišnje nagrade Zadužbine Nikole Spasića

U sredu, 23. decembra 2009. godine u 18,00 časova, u Univerzitetskoj biblioteci "Svetozar Marković" Zadužbina Nikole Spasića dodelila je plakete i novčane nagrade najboljim studentima Medicinskog i Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Nastavljajući višegodišnju tradiciju Zadužbina je nagradila 12 studenata plaketama i novčanim nagradama, a pristune su pozdravili predstavnici Zadužbine i Ambasade SAD u Beogradu.


Srbija dobila udruženje ''Oksford alumni''

U ponedeljak, 21. decembra u Univerzitetskoj biblioteci ''Svetozar Marković'' upriličen je koktel povodom prvog susreta članova udruženja ''Serbian Oxford Alumni''. Prisutne su pozdravili i poželeli uspešan rad udruženju zamenik direktora Univerzitetske biblioteke, rektori univerziteta u Beogradu i Novom Sadu i predstavnici Kraljevskog fonda Karađorđevića.

Poziv na javnu raspravu o Strategiji naučnog i tehnološkog razvoja Srbije

U okviru javne rasprave „Strategije naučnog i tehnološkog razvoja Srbije u periodu od 2009. do 2014. godine“ Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj poziva sve predstavnike naučne zajednice, instituta i fakulteta, privrede, i sve zainteresovane građane da podele svoju viziju naučnog i tehnološkog razvoja Srbije i daju svoje komentare na nacrt strategije. 

Usvojene liste domaćih časopisa za 2009. godinu

Svi matični naučni odbori Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj razmatrali su i doneli odluke o kategorijama domaćih časopisa za 2009. godinu.

Doprinos Srbije evropskoj nauci i kulturi – nekad i sad

U Univerzitetskoj biblioteci "Svetozar Marković" u četvrtak, 07. maja 2009. održana je tribina „Doprinos Srbije evropskoj nauci i kulturi – nekad i sad“.

detaljnije

Visoko školstvo i liderstvo u Srbiji

U univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković”
10.03.2009. je održana Panel diskusija:
„Visoko školstvo i liderstvo u Srbiji”.

OTVARANjE OPŠTEG INFORMACIONOG CENTRA O EVROPSKOJ UNIJI - EUi

Uz podršku Delegacije Evropske komisije u Republici Srbiji,u Univerzitetskoj biblioteci ''Svetozar Marković'' otvoren je opšti informacioni centar o Evropskoj uniji - EUi. Svečano otvaranje Centra EUi održano je u četvrtak 5. februara 2009. godine, u prostoru Knowledge centra Univerzitetske biblioteke.