Международный день игры в Университетской библиотеке

Универитетская библиотека "Светозар Маркович" прин имает участие в международном дне игры 15 ноября 2014 года. Библиотеки уже давно не явлтяюся только местами где встречаются любители книг: они превратились в болеее творческое пространство, где собирается молодеж и люди, у которых дух молодой; которые разделяют сходные интересы ради игры, общения, обмена идеями и получения новых знаний и навыков.

Пре шест година је покренут пројекат Интернационални дан игара у вашој библиотеци (International Games Day @ your library ) коју воде је волонтери из целог света под покровитељством Америчке асоцијације библиотека и у сарадњи са Нордијским даном игре (Nordic Game Day) и Аустралијским удружењем библиотеке и информација (Australian Library and Information Association). Циљ овог пројекта је да се путем својих библиотека  заједнице  повежу кроз остваривање образовних, рекреативних и друштвених вредности свих врста друштвених игара.

 

Ове године International Games Day @ your library се одржава суботу, 15. новембра. Србију ће са великим задовољством представљати  Универзитетске библиотека “Светозар Марковић” која ће понудити занимљив садржај. Заинтересовани могу да се пријаве на Minecraft Hunger Games Tournament, за који има два слободна места и Global Gossip Game, нову и веома занимљиву игру у којој је број учесника неограничен, а траје само пола сата. Ова игра се базира на нама познатој игри “глувих телефона”, али је у знатној мери измењена и прилагођена мало старијим ученицима-студентима.  Окружна библиотека Ен Арбор из америчке државе Мичиген обезбедила је софтвер за Minecraft Hunger Games турнир. У част трећег дела филма Игре глади чија премијера се одржава недељу дана након овог турнира је конципиран турнир - у суботу у 15 часова наши играчи (Дистрикт 11) играју против играча из других библиотека, а уколико победе у својој групи, играју финале које ће се одржати у 22 часа.


У сарадњи са Америчким кутком организујемо играње креативних друштвених игара у просторијама библиотеке у суботу 15. новембра од 10 до 15 часова, придружите нам се.