Uključite se u Khanaton, trku za besplatno i slobodno znanje!

Khan Akademija 6.11.2014. po prvi put organizuje #Khanaton, onlajn događaj koji će okupiti sve one koji su voljni da doprinesu besplatnom i slobodnom znanju.

Khan akademija, neprofitna obrazovna organizacija, i njena inicijativa za srpski jezik, po prvi put organizuje #Khanaton, onlajn događaj koji će okupiti sve one koji su voljni da poklone sat svog vremena i doprinesu besplatnom i slobodnom znanju! Tokom tih sat vremena, 6. novembra od 19 časova, prevodiće se interaktivne vežbe iz "rane" matematike, koje su trenutno, osim na engleskom, dostupne još i na samo nekoliko drugih svetskih jezika.
 
Khan Akademija trenutno sadrži preko 6.000 snimaka iz raznih oblasti, više od 100.000 vežbi, a pruža i podršku za vođenje virtualnih učionica sa bogatim uvidom u statistiku napredovanja vođenu u realnom vremenu. Upotreba ovog alata omogućava primenu raznih novih modela obrazovanja, kao što su tzv. "flipped" učionica, "blended" učenje, rotacioni model...

Cilj Khanatona jeste da zajedno povećamo obim materijala koji je lokalizovan na srpski jezik, kako bismo došli i do verzije same platforme na srpskom jeziku. Tada će Khan Akademija moći da uđe i u naše učionice i time pomogne da obrazovanje napravi još jedan korak ka budućnosti!

Prijavite svoje učešće na Google+ ili Facebook stranicama posvećenih Khanatonu.