Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!
Citiranost
Biblioteka izrađuje bibliografije citiranih radova za profesore, docente, istraživače prema bazi podataka Science Citation Index-u, Social Science Citation Index-u, Arts and Humaties Citation Index-u, odnosno prema ISI Web of Science, koji je jedan od kriterijuma za dobijanje zvanja i projekata od strane Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj.

Šta je potrebno za dobijanje bibliografije citiranih radova? 
Potrebno je da dostavite kompletnu bibliografiju određenog autora, hronološki sređenu. Bibliografiju lično ili elektronskom poštom predajete Odeljenju za informacije i razvoj bibliotečkog sistema. Potrebno je da popunite zahtev za izradu pregleda citiranosti elektronski ili lično  (uputstvo/primer za pisanje bibliografije).

Pretraživanje citiranosti radova pojedinih autora se radi tako što se svaki rad iz bibliografije autora posebno pretražuje i to prema prvom autoru rada.

Plaćanje se obavlja prema važećem cenovniku putem računa ili gotovinski (lično). Za gotovinske uplate, obavezna je unapred uplata pretraživanja citiranosti.

Rok za izradu pregleda citiranosti je do 10 radnih dana od dana prijema zahteva. Ukoliko se želi hitna usluga, cena izrade pregleda citiranosti se uvećava za 100%.

Za dobijanje bibliografije citiranih radova nije potrebno učlanjenje u Biblioteku.

Kontakt: Адреса

Šta dobijate? 
Dobijate bibliografiju citiranih radova za traženi period u elektronskoj formi na vašu elektronsku adresu. Ukoliko želite da vam se nareže na kompakt disk ili odštampa dogovorite se sa bibliotekarom. Uz bibliografiju citiranosti dobijate i zvaničnu potvrdu na memorandumu Biblioteke sa pečatom i potpisom bibliotekara o broju citata.

Ovo je forma u kojoj dobijate bibliografski zapis o vašoj citiranosti: autore koji su vas citirali, naslov rada u kome ste citirani, naziv časopisa, godište, broj i stranice i na kraju koji vaš rad je citiran.

Record 1 of 7
Author(s): Chang, WH; Shoback, D
Title: Extracellular Ca2+-sensing receptors - an overview
Source: CELL CALCIUM, 35 (3): 183-196 MAR 2004
Cited References:
ZIVADINOVIC D, 2002, ENDOCRINOLOGY, V143, P445.


Čime raspolaže Univerzitetska biblioteka?
Biblioteka ima onlajn pristup citatnim indeksima od 1996. godine do danas.
Science Citation Index: na kompakt diskovima od 1980 do 1995. godine, od 1963 do 1979. godine štampana verzija
Social Science Citation Index: na kompakt diskovima od 1992 do 1995. godine.
Arts and Humanities Citation Index: na kompakt diskovima od 1998 do 1999. godine