VEBINAR Kako da digitalizujete i sačuvate vašu porodičnu arhivu

Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“ vas sa zadovoljstvom poziva na kratko predavanje i vebinar „Kako da digitalizujete i sačuvate vašu porodičnu arhivu“.

U Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković“, 29. aprila 2014. godine sa početkom u 19.30 časova, održaće se predavanje i vebinar u okviru kog će publika imati prilike da sazna nešto više o jednostavnim i ekonomičnim načinima za očuvanje ličnih i porodičnih biblioteka i različitih arhiva fotografija, razglednica i pisama.

 


Bibliotekari će održati kratko uvodno predavanje (15 minuta) o osnovnim pojmovima u procesu digitalizacije, demonstrirati sam proces i preporučiti onlajn programe za čuvanje i razmenu digitalizovanih materijala. Nakon toga sledi direktan prenos vebinara „Kako da digitalizujete i sačuvate vašu porodičnu arhivu“ u organizaciji Američkog udruženja bibliotekara (55 minuta).

 


Događaj je namenjen kako bibliotekarima manjih biblioteka, kustosima malih muzejskih i arhivskih kolekcija, tako i svima onima koji kod kuće imaju porodična dokumenta, slike i druge vredne materijale koje bi želeli da dugotrajno sačuvaju u digitalnom obliku.

 


Jezik predavanja je srpski, a vebinara engleski.


Ulaz je besplatan.